До Дня визволення Мелітополя

До Дня визволення Мелітополя

23 жовтня 1943 року місто Мелітополь було звільнено від німецько – фашистських загарбників. І вже 74 роки цей день у регіоні відзначають з великою повагою та трепетом.
20 жовтня в актовій залі «залізничного» відділення ДНЗ «МБЦ ПТО» пройшов урок пам’яті, присвячений цій знаменній даті. Викладач історії Л.О. Чубун разом з учнями розповіли про страшні роки окупації Мелітополя, нерівний, але безстрашний супротив ворогу підпільників, героїчний подвиг бійців – визволителів та показали історичну хроніку визволення нашого міста від гітлерівців. Пам’ять полеглих за Мелітополь усі присутні вшанували Хвилиною мовчання. На заході був присутній Володимир Миколайович Капітонов, полковник, льотчик першого класу, який з 1943 по 1945 рік на фронті брав участь у боях за Україну, Польщу, штурмував Рейхстаг, на даху якого залишив свій підпис. Він розповів учням про великий подвиг народу й побажав наступним поколінням бути гідними цього подвигу перед полеглими та ветеранами, яких залишилося, на жаль, дуже мало.
І живе людська пам’ять, не старіє вона з роками, не тьмяніє. Вона стукає у наші серця дзвонами дзвонів, попелом концтаборів, солдатськими обелісками. Без пам’яті про минуле немає майбутнього. Наш урок пам’яті – це лише маленька частина великої поваги до загиблих героїв та ветеранів війни.

8

4

10

ВИ МОЖЕТЕ ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР