До Києва за сріблом!

До Києва за сріблом!

15–17 березня 2018 р. у Київському Палаці дітей та юнацтва  відбулася ІХ Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2018». Головна подія освітньої галузі України – сьома міжнародна виставка освіти за кордоном «World Edu».

Організувала і провела виставку компанія «Виставковий Світ», за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України. Розпорядженням Кабінету Міністрів України виставці «Сучасні заклади освіти» з 2010 року офіційно надано статус міжнародної та включено до переліку міжнародних виставок, що проводяться в Україні.

На виставці було представлено 800 навчальних закладів, наукових установ, методичних центрів, регіональних і муніципальних органів управління освітою, асоціацій, видавництв, підприємств з 25 регіонів України, а також заклади освіти та агенції Швейцарії, Польщі, Чехії, Франції, Великобританії, Канади, Словаччини, Латвії, Литви, Естонії, США та Молдови.

Привітання виставці надіслали Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Президент Національної академії педагогічних наук України Василь КРЕМЕНЬ.

Мета виставки  – об’єднання зусиль учасників освітнього процесу в пошуку ефективних шляхів підвищення якості освіти, розвитку національних і міжнародних освітніх проектів і програм, узагальнення та поширення кращого інноваційного досвіду освітньої та наукової діяльності, сприяння розширенню перспективних форм міжнародного співробітництва, обговорення шляхів реалізації завдань сучасного етапу реформування національної освіти, демонстрація педагогам і фахівцям новітніх засобів навчання, обладнання для предметних кабінетів, проектів, програм та рішень для вдосконалення освітнього процесу.

Державний навчальний заклад «Мелітопольський багатопрофільний центр професійно-технічної освіти» завжди бере участь у виставці. Цього року в номінації «Інноваційна модель сучасного закладу професійної (професійно-технічної) освіти в контексті освітніх реформ» представив роботу викладачів спеціальних предметів Анохіної Наталі Іванівни та Солонцової Олени Володимирівни. Тема розробки «Онлайн-курс, як один із засобів упровадження інноваційно-комунікаційних  технологій з використанням компетентнісного підходу при викладанні спеціальних дисциплін». «Railway learning»  – це онлайн курс, який допоможе зрозуміти організацію роботи залізничного транспорту, засвоїти правила технічної експлуатації залізниць України, інструкції з сигналізації, руху поїздів і маневрової роботи на залізницях, нормативні акти і документи з питань, що належать до обов’язків працівників залізничного транспорту, а також вимоги правил та інструкцій з техніки безпеки та виробничої санітарії при експлуатації, ремонті рухомого складу. Даний курс буде цікавим та корисним для учнів професійно-технічних закладів, так і для робітників залізничної галузі, які бажають підвищити кваліфікацію або опанувати нову спеціальність.

Із восьмисот представлених конкурсних робіт наш навчальний заклад став переможцем конкурсу з тематичних номінацій виставки. З гордістю, за досягнення такої величини, на святковій сцені директор ДНЗ «МБЦПТО»  Єременко Вячеслав Миколайович отримав срібну медаль і диплом ІХ Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти-2018».

ВИ МОЖЕТЕ ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР