Професійна освіта – держави еліта!

У житті кожної людини настає такий час, коли необхідно замислитися над питанням: «Хто я? Чим відрізняюся від інших людей? Ким бути у професійному плані?»

Вибір професії – важлива ланка в життєвому й професійному становленні людини. Сама професія дає людині змогу задовольнити основну гаму своїх потреб, реалізувати себе як особистість.

Життя показує, що у випадку правильного вибору юнаком або дівчиною професії, виграє не тільки суспільство, що одержало цілеспрямованого суспільно-корисного працівника, але головне, — особистість, яка відчуває задоволення і одержує широкі можливості для самореалізації.

Саме тоді, постає питання: «Що ж таке правильний вибір професії?»

Професійний тренінг з популяризації робітничих професій будівельного та залізничного напрямків проводились серед учнів 9-11 класів з 9 по 13 грудня у Мелітопольських ЗОШ №6 та №14.

Під час тренінгових занять практичний психолог Колтунова Надія Валеріївна та викладачі Квітко Оксана Степанівна, Тікевич Світлана Вікторівна говорили про важливість вибору професії, складали професіограми певних професій за допомогою ігрових платформ «Портрет увесь зріст».

З учнями обговорювали як правильно обрати професію, успішність в ній та кар’єрний ріст. Акцентували увагу на тому, що вимоги професії до людини повинні співпадати з її психологічними рисами. Правильному вибору заважає дефіцит знань про самі професії, невміння оцінити власні здібності, інтереси, схильності і співвіднести їх з конкретною професією. Саме тому, практичним психологом було запропоновано співпрацювати у цьому напрямку з учнями закладів загально середньої освіти.

Заступник директора з ВР Л.В. Джерелейко

ВИ МОЖЕТЕ ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР