Про долю жіночу, гірку…

Про долю жіночу, гірку…

Прем’єра вистави –фантазії «Сповідь покритки» за поемою Т.Г. Шевченка «Відьма» відбулася у актовій залі ДНЗ «МПЛЗТ» в рамках фестивалю, присвяченому 10-річчю Зразкового соціально-психологічного театру «МасКа». На постановку «Відьми» її автор, а також керівник театру, Т. Терьохіна зважувалися декілька років. Як зазначила Т.Терьохіна, робота ця складна й серйозна. Проте, подолавши острах, вона зі своїми вихованцями зважилася втілити у життя свою давню мрію. Протягом двох місяців актори «МасКи» щодня відвідували репетиції. На відпрацювання кожної сцени йшло багато часу. Головне завдання театр бачив у максимальному відображенні подій  давніх часів.

– «Працювати було дуже важко, тому що образи у всіх незвичні. Нині цікавіше та, мабуть, легше грати повсякдення сьогоднішньої молоді. Та все ж ми вирішили доторкнутися до минулого. Звичайно, нам було цікаво грати, але й складно», – розповіла нам керівник соціально-психологічного театру «МасКа» Т. Терьохіна.

Перед акторами стояло складне завдання: передати увесь трагізм  скаліченої жіночої долі. Своєю виставою актори прагнули донести глядачеві, що часом скотитися донизу можна, відступивши лише один раз, а головні цінності  життя – любов, співчуття та милосердя залишаються актуальними завжди.

 

Бульба Вікторія, група 34, актриса театру «МасКа»

ВИ МОЖЕТЕ ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР