Міжнародний день водно – болотних угідь

Міжнародний день водно – болотних угідь

Весь світ 2 лютого відзначав Міжнародний день водно – болотних угідь. У нашому ліцеї це свято теж не пройшло не поміченим. До цього свята дівчата групи №34 намалювали стіннівку і прочитали усний журнал у всіх групах ліцею. Стіннівка носила характер фоторепортажу, у якому були відображені походи нашого туристичного гуртка на Канівському водосховищі, на річці Молочній, на Молочному лимані та на озері Горячка у Мелітополі, Запоріжжі та на річці Дніпро. Під час усного журналу, який провели Галахова Ганна і Ткачук Олександра, учні дізналися про історію цього дня, його значення для людства та про водні ресурси нашого краю. Учні поглибили свої знання про річки, озера, моря, що знаходяться на Україні.

Водно – болотні угіддя використовують і утримують дощові стоки та попереджають змив цінних наносів в озера і річки. Вони забезпечують атмосферу вологою, яка випадає у вигляді дощу і охолоджує навколишнє середовище. Але протягом минулого століття людство знищило понад 50% відсотків світових водно – болотних угідь. Проблема знищення водно – болотних угідь торкнулася і нашого краю: річка Молочна перетворилась на болото, а Молочний лиман ледь не зник. Проте знайшлись ініціативні люди нашого міста , які організували громадськість для порятунку водних ресурсів краю. Про все це та ще багато іншого учні дізналися з нашого усного журналу.

Прослухавши усний журнал, учні дійшли до висновку, що треба любити і захищати природу та залишити для своїх нащадків придатну для проживання рідну землю.

IMG_0682

IMG_0688

ВИ МОЖЕТЕ ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР