Семінар педагогічних досягнень

Семінар педагогічних досягнень

Згідно плану методичної роботи НМЦ ПТО у Запорізькій області (керівник семінару Немченко М.М.) 24 березня 2016 року в ДНЗ «МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ» пройшов обласний семінар- практикум педпрацівників з професій залізничного транспорту на тему: «Інтерактивні засоби навчання у процесі формування і розвитку сучасного мислення». На семінарі були присутні педагогічні працівники ДНЗ «Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту» та ДНЗ «Дніпропетровський професійний залізничний ліцей».

Семінар відкрив директор ліцею Потеряєв І.Л. з доповіддю про перспективи розвитку та основні напрямки діяльності навчального закладу. У рамках семінару викладачем професійно –теоретичної підготовки Солонцовою О.В. був проведений відкритий урок «Колісні пари». Урок нестандартний, у вигляді уроку- квесту. Після уроку Олена Володимирівна завершила свій виступ доповіддю, де презентувала електронну навчальну програму з елементами навчання англійською мовою «Мандрівка у пасажирському вагоні». Саме ця програма отримала золоту медаль на Сьомій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2016».

Завершив семінар викладач професійно – теоретичної підготовки Залогін О. І., який розповів присутнім про досвід використання інноваційних технологій при самопідготовці учнів за професіями «Слюсар з ремонту рухомого складу», «Машиніст тепловоза. Машиніст електровоза» та презентував віртуальні лабораторні роботи з предмета «Будова та ремонт рухомого складу». Олександр Іванович продемонстрував фрагменти підручника, який в 2014 році отримав гриф Міністерства освіти України «Рекомендовано Міністерством освіти України» та електронні матеріали підручника, які у 2013 – 2014 роках були відзначені Дипломами та золотою медаллю Міжнародних виставок «Сучасні заклади освіти – 2013» та «Сучасні заклади освіти – 2014». Потім відбувся огляд КМЗ залізничних професій та предметів.

День завершився концертом, присвяченим Дню театру та виставою «Ендорфіни», яку представили актори Зразкового художнього колективу соціально-психологічного театру «МасКа». Усі присутні залишилися у захваті від побаченого. Ми сподіваємося, що учасники семінару продовжать співробітництво з нашим навчальним закладом.

IMG_0990

IMG_0993

IMG_0996

IMG_0997

IMG_1003

IMG_1012

IMG_1029

IMG_1030

ВИ МОЖЕТЕ ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР