Кейс – урок «Шляхи життя»

Кейс – урок «Шляхи життя»

8 листопада 2017 року у «залізничному» відділенні ДНЗ «Мелітопольський багатопрофільний центр ПТО» було проведено відкритий урок у групі № 6. Це був кейс-урок “Шляхи життя” з предмета “Правила технічної експлуатації та інструкції”. На уроці учні повинні були засвоїти суть залізниці: технічно, просторово, філософськи та з точки зору прогресу. Крім того, переслідувалася ще одна мета: розвинути вміння шукати нові знання, аналізувати ситуації; самоорганізовуватися, самостійно працювати, виявляти ініціативу; розвинути вміння приймати рішення, аргументувати свою позицію; навички співпраці; формувати і розвивати інформаційну компетентність.
Урок складався з шести розгорток з предметів, явищ та практик, а саме: «Життєві пріоритети», «Інфраструктура/технології», «Фізика», «Архітектура», «Історія», «Охорона праці».
Під час уроку учні замислились на такими питаннями:
– Як будувати дороги: по землі і в житті?
– Які залізниці бувають і в чому їх відмінність?
– Які фундаментальні і практичні знання нам знадобляться у житті?
– Як і з яких матеріалів будують залізниці?
– Як вести себе на залізниці?
На заключному етапі кейс-уроку учні провели самостійне міні-дослідження, обравши одну з країн світу і зробивши добірку інформації про її історичну архітектуру, а саме про найвідоміші штучні споруди в світі: залізничні мости, віадуки, шляхопроводи. До того ще й склали план щодо впровадження нових форм організації забезпечення безпеки руху поїздів.
Підвівши підсумки проведеного заходу, можна зробити висновок, що інформаційна компетентність має велике значення у житті людини. На мій погляд, це був урок відкриття нових знань, з елементами практичної роботи учнів. Юнаки отримали масу емоцій від роботи на уроці.

2

ВИ МОЖЕТЕ ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР